Wil jij je hoogsensitiviteit van een last naar kwaliteit brengen? Met mijn begeleiding leer jij jezelf een andere levenshouding aan d.m.v. zelfonderzoek. Je leert om bewuster te zijn.

Mijn naam is Heidi Beckker, HSP Coach.

Ik help je graag op weg.

Ja, ik wil vrijblijvend kennismaken

De binnenwereld / buitenwereld methode

Ik maak gebruik van de binnenwereld / buitenwereld methode. Waarom? Omdat hoogsensitieve mensen veel in de buitenwereld leven. Ze zijn extern georiënteerd waardoor ze niet bij zichzelf zijn en niet vanuit zichzelf kunnen leven. Dat kan spanning en stress veroorzaken. Je kan je bijvoorbeeld erg verantwoordelijk voelen voor een ander en daardoor moeilijk nee kunnen zeggen. Sommigen voelen niet eens hun grens. Met de binnenwereld / buitenwereld methode leer je van binnen naar buiten te leven in plaats van, van buiten naar binnen. De methode is eenvoudig en daardoor juist krachtig.

Wat houdt het in?

binnen-400Het is geen techniek waarmee je leert jezelf af te sluiten. Maar wat is het dan wel? Het is een methode die je leert om in 5 stappen je eigen huis met aandacht op te bouwen waardoor je in jouw eigen binnenwereld kan verblijven. Het huis is hierbij een metafoor voor jou. Je leert jezelf een nieuwe gewenste levenshouding aan zodat je te allen tijde aanwezig kan zijn in jezelf in het hier-en-nu. Want alleen in jezelf liggen jouw kwaliteiten en talenten. Daar vind je de rust en de veiligheid om naar buiten te treden vanuit jezelf. Je lasten van de buitenwereld reduceren hierdoor en je trekt je steeds minder aan van wat de buitenwereld zegt, doet of vindt.
Als je veel in de buitenwereld leeft, ben je niet thuis. Dan is je huis donker en je wordt daardoor inbraakgevoelig voor iedereen die in wilt breken. Als je bijvoorbeeld met die ene vriendin afspreekt, die altijd klaagt en negatief is, dan zou je achteraf kunnen zeggen dat ze jouw energie helemaal leeg zuigt. Maar is dat zo? Doet zij dat of ben je niet thuis? Want als je thuis bent dan is het licht aan en ben je AANwezig en niet inbraakgevoelig.

Hoe verdwijn je uit je binnenwereld?

eye-400Laten we jouw lichaam vergelijken met een huis. Dan zijn je ogen de ramen van het huis. Je kan met je aandacht naar buiten. Stel je gaat met je vriendin naar Ikea en het aanbod van al die leuke artikelen trekken je aandacht. Je bent dan met je aandacht op alle artikelen en je bent uit jezelf gegaan. Je bent niet meer in je binnenwereld maar buiten je, op al dat moois. En zo krijg je te veel prikkels via je ogen binnen en dat geeft irritatie op het hart, wat vervolgens weer moeheid geeft.

oor-400De deuren van het horen kunnen eveneens niet op slot net zoals de ramen van het zien. Stel dat de buren harde muziek draaien. Je aandacht gaat naar de harde muziek en je bent weer uit jezelf gegaan. Alles wat je aandacht geeft groeit en het geluid komt daardoor nog harder binnen. Te veel prikkels via je gehoor geeft irritatie op het hart met als gevolg moeheid.

vingerwijzing-400Boven op zolder woont Mister Mind die je graag meeneemt naar de gebieden toekomst, verleden en wat andere mensen vinden. En als je in die gebieden zit, dan ben je ook uit je binnenwereld vertrokken. Mister Mind wordt nooit moe en praat voortdurend tegen je. Blablablabla. Hij vindt overal iets van, heeft altijd gelijk en vertelt je allerlei horrorverhalen wat er allemaal mis kan gaan of ooit mis is gegaan. Hij is gestoeld op angst en chaos en is gekoppeld aan ons reptielenbrein, het oudste gedeelte van het menselijk brein. Deze controleert onze primaire levensbehoeften, zoals veiligheid, overleven en de vecht-en vluchtreacties.

Hoe blijf je in je binnenwereld?

binnen-blijven-400Door een aandachtgerichte opbouw van je huis samen met mij. We gaan in 5 stappen jouw eigen huis opbouwen in het hier-en-nu. En we beginnen bij de fundering: je voeten. Door binnen te blijven zal je zien dat je lasten zullen reduceren van de buitenwereld. Bewust er zijn in het hier-en-nu is hierbij heel belangrijk. Waarom? Omdat er alleen maar Nu is. Het enige moment in je leven waarin alles gebeurt. We kunnen niet, niet in het Nu zijn. We kunnen wel onbewust zijn in het Nu wat lijden met zich meeneemt. Als de 5 stappen doorlopen zijn, dan ga je door de dag heen, je binnenwereld ervaren in het NU. En je gaat hierin verblijven. Zo leer je om je levenskwaliteit op een hoger niveau te brengen. Je zal zien dat het je gelukkiger maakt omdat je overal kan zijn zonder dat je al vroeg in de avond naar bed wilt omdat je ontzettend moe bent van de dag. Je gaat zelf leren hoe het anders kan.

De mind geeft weerstand

mister-mind-400Deze eenvoudige methode, het bouwen en ervaren van je eigen binnenwereld in het Nu, vraagt wel oefening van jou. Want alleen ervaring integreert. Je zal merken dat er een weerstand zal zijn van het denken. Het denken zal er alles aan doen om deze oefening niet te hoeven doen. Hij zal het waarschijnlijk saai vinden en het nut er niet van inzien. “Zonde van je tijd want je kan beter je huis gaan stofzuigen!” Het denken wilt niet veranderen, hij wilt alles bij het oude laten en controle houden over zaken. Want als je bewuster wordt en meer aanwezig bent in je binnenwereld in het hier-en-nu, dan krijgt het denken minder aandacht. Hij wilt blijven bestaan en heeft daarvoor jouw aandacht nodig. Vandaar dat hij zal gaan protesteren. En weet, je bent je gedachten niet.

Spreekt deze methode je aan? Klik dan hier voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek