Wil jij je hoogsensitiviteit van een last naar kwaliteit brengen? Met mijn begeleiding leer jij jezelf een andere levenshouding aan d.m.v. zelfonderzoek. Je leert om bewuster te zijn.

Mijn naam is Heidi Beckker, HSP Coach.

Ik help je graag op weg.

Ja, ik wil vrijblijvend kennismaken

Heidi Beckker

Over mij

Heidi-Beckker-HSP-CoachDoor mijn leven heen heb ik me anders gevoeld. Waarom? Ik merkte onder andere dat ik totaal niet ad rem kon zijn als mij iets werd gevraagd. Ik had de tijd nodig om bij een antwoord te komen. Het duurde soms wel een paar uur. Dat maakte me erg onzeker. Ik begrijp nu dat ik als HSP een stop en check systeem heb in mijn brein die ervoor zorgt dat ik de informatie in een groter plaatje kan plaatsen. Een kenmerk van hoogsensitiviteit: diepgaande informatie verwerking.
Ik vond het ook lastig om in een drukke omgeving te zijn. Als ik te lang hierin verbleef dan gingen mijn oren suizen en werd ik duizelig. Gezellige bijeenkomsten waar er over koetjes en kalfjes gepraat werd, was voor mij niet gezellig omdat ik liever 1 op 1 contact had en gesprekstof wilde over diepere onderwerpen over het leven. De buitenwereld was voor mij gauw te veel en dan trok ik mijzelf terug. Liefst met een boek en vroeg naar bed.

zorgen-400Ik werkte in de psychiatrie en na het werk ging ik naar huis met al de cliënten op mijn schouders. Ik voelde me zo verantwoordelijk voor hun lijden dat ik ging mede- lijden i.p.v. mede- leven. Zover ik me kan herinneren heb ik me altijd verantwoordelijk gevoeld voor een ander. Ik voelde mijn eigen behoeften niet en ik dacht dat dit het normale leven was.
Waar ik vooral moeite mee had was dat er zoveel te voelen is in contact met een ander. Mijn gevoelens gingen van hot naar her. Ik dacht dat het mijn eigen gevoelens waren en ik kon het verschil niet voelen tussen de gevoelens van de ander en die van mij. Dat er in mijn systeem, meer dan normaal, spiegelneuronen worden afgevuurd waardoor er in mijn brein hetzelfde gebeurt als bij een ander, had ik nog nooit gehoord. De ander ging opgewekter naar huis en ik voelde me zwaarder dan voor het gesprek. Ik was me staande aan het houden in het leven.

vrijheid-400 Toen kwam ik in aanraking met hoogsensitiviteit en ik dacht: misschien heb ik dat wel. Maar verder had ik het niet uitgezocht. Totdat het elke keer in mijn bewustzijn kwam en ik er meer over ging lezen. Ik besloot een online training te volgen en ik leerde hoe mijn hooggevoeligheid eruit zag en hoe ik voor mijzelf kon zorgen. Wat een feest van herkenning was dat! Het enige wat ik hoefde te doen was mijn aangeboren opmerkingsbegaafdheid te herkennen en te erkennen zodat ik betere zelfzorg kon toepassen. Ik had rekening te houden met mijn gestel.
Ik begon meer mensen in mijn praktijk ( voetencoach.nl en voeteninzicht.nl ), te herkennen als zijnde hoogsensitief en ik zag dat ook zij meer aan de lasten kant zaten. Wat me vooral opviel was dat er zo weinig kennis is over hun eigen hoog gevoelige aard en dat daardoor geen tot weinig zelfzorg is. Dit deed me besluiten een opleiding te volgen als HSP begeleider om als ervaringsdeskundige hoogsensitieve mensen te begeleiden.

Mijn naam is Heidi Beckker ( 1962 ) en ik ben empathisch, betrokken, discreet en gepassioneerd.

Spiritualiteit kennisbank

  • Abraham Hicks
  • I AM academy
  • Echart Tolle
  • Non dualisme
  • Cursus in Wonderen
  • Energie werk
  • Emotioneel lichaamswerk

HSP-begeleider-certificaat